Dívka z domečku

Dívka z domečku

Anotace: velmi pravdivý příběh a mně tak blízký ...

Tam v dáli,
kde slunce pozdě večer ulehávalo,
stál malý domeček.
V tom domečku žila dívka,
Jež srdce velké měla.
To srdce chlapci patřilo.
Tomu chlapci,
Který každý večer se svou dívkou
K potoku chodíval.
Dívka z domečku z toho smutná byla.
Každou noc proplakala.
Věděla však,
Že zbytečného to jest,
Avšak srdce poručit si nedalo.
Každý večer sedávala u okna
A pozorovala ty dva.
Ty dva,
Z nichž jednomu záviděla
A druhého milovala.
Vždy s pláčem ulehávala do postele
A srdce její praskalo.
Už tolikrát ho slepovala,
Už tolikrát chtěla zacelit ony rány,
Avšak marně.
Nezbývalo jí nic jiné,
Než čekat na den,
Kdy zaklepe chlapec na dveře,
Vezme ji za ruku
A zavede k potoku.
Bude čekat na tento den
I kdyby nikdy neměl být,
Protože v jejím srdci ten chlapec
Vždy místo bude mít…
Autor LuciAngel, 01.09.2006
Přečteno 384x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
líbí

krásná ... smutná ... ze života

05.01.2008 22:36:00 | Zweiblumen

líbí

Pěkná..avšak mě mrzí jestli Ti je podobná.. a tak držím palce aby už konečně přišel ke Tvým dveřím a vzal Tě zw ruka a ..

24.03.2007 20:02:00 | Roger

líbí

Nevím čím mi ta báseň trochu připomína Dům holubí??:-DDD

01.09.2006 10:38:00 | Ammazonic

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí