Můj přítel...mé druhé já

Můj přítel...mé druhé já

Anotace: Žiji pohodlně ve svém kabátě. Dokonale se mi přizpůsobil, nikdy mne nekouše, nezakrývá moje vnady a podřizuje se mým pohybům. Uvědomuji si, že ho mám na sobě, protože mne hřeje. Staré kabáty a staří přátelé jsou velmi podobní. (Hugo)

Noc rozevírá svojí náruč,
dnes už poslední přívětivé gesto.
Nic si nevyčítej a ji pouč,
že zázraky se nedějí často.

Láska si nevybírá svojí oběť jen tak,
vybírá s rozvahou a klidem.
A pak vzlétne nahoru do oblak,
dá sbohem ostatním lidem.

Posloucháš hlas ve svém srdci-
nádherná symfonie večera-
dál bojovat nemůžu a nechci,
snad nevznikne z toho mýdlová opera.

Zelený lístek padá k zemi
a s ním i moje pokora.
Moji poslední cnost vezmi,
když ďábel spadne zeshora.

Když jednu chybu uděláš,
tak jedna Ti určitě nestačí.
Co víc s tím naděláš?
Nic! Ale něco Tě to naučí.

Nedokážu vyjádřit ten pocit,
když drzým slovem Tě odbydu.
Nevím, kde se ve mě bere ten klid,
který už možná dlouho mít nebudu.

Možná, že děláme stejné chyby.
A proč tomu nemůže být tak?!
Vždyť i přes ostatní sliby,
jsem jedno tělo, duše, tep i tlak.

Jsi můj přítel na dobu neurčitou.
A tohle já mám přesně ráda.
Takhle si Tě vážím víc s každou minutou.
Půlku svého srdce Ti dávám.

P.S. Tu druhou si u sebe nechám. Co kdybys mne opustila a já bych zůstala bez srdce? Vždyť přece jen jedinou věc máme jistou.
Autor Lacosta1, 01.09.2006
Přečteno 699x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Vás budu číst zřejmě hodně, hodně často... Máte tak působivé a nádherné vyjadřování a ty verše... Jsou perfektní:-)

04.06.2017 19:19:35 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí