Cesty daleké
Hvězdy září na cestách dalekých
svítí a ukazují pravou cestu
svit se plazí po dubech staletých
sleduješ nad obzorem svoji hvězdu
Jdeš dál za kopce a údolí
kde dávných králů nebeský hrad leží
kde hrdina draka jednou skolí
a vysvobodí dívku ve vysoké věži
(Jdeš dál za svým snem odvěkým
dál - jak Alexandr Veliký
lesem hloubkou ztemnělým
jsi sterý poutník - toliký...)
Jen ranec a hůl máš s sebou
na věčných cestách svých
a i když samota, strach tě zebou
provází tě tichý smích.
Komentáře (3)
Komentujících (3)