Spěch
Po cestě spěchu,
K neúspěchu,
Po cestě klidu,
Zmatku ani vidu,
…
Tři zlatí oři,
Oči jim hoří,
Plamená hříva,
Po těle splývá,
…
Zlacená kopyta,
Do kůže zapitá,
Tělo jak samet,
Jenž někdo zamet,
…
Zašustil pýr,
A prašný výr,
Koně jsou nikde,
Daleké míle,
…
Nemnohé kroky,
Tak dva tři skoky,
Přede mnou tyčí se,
Dvě statné silnice,
…
Plechoví oři,
Z výfuku hoří,
Kola se točí,
Emise močí,
…
Gumová kolesa,
Rámus až do lesa,
Stříbřitý lak,
Úplný cadillac,
…
Šedivá svodidla,
zaznívá motlitba,
Ať posádka přežije,
Ať se spěchem nezabije,
…
Kdo spěchá, nestihne,
Jen ho stihne tragédie,
Kdo s klidem v duši chodí,
Ze spěchu ho vysvobodí
Komentáře (3)
Komentujících (3)