Otrocká
S trnovou korunou na hlavě
s prázdnotou v srdci
...zavírám oči.
Když zavřu víčka,
ukápne slzy tam do
prachu od mými nohami.
Postrádám teplá slova,
Všude je chlad, zima a prach
Poslední odrazy bubnů,
poslední výkřiky do ticha.
Přilétá posel,
přilétá sám a
v zobáku nese mi
poslední trn do mé koruny.
Údery biče a nářek padlých.
Všude je chlad, prach a krev
Prosím!
Už dost bylo utrpení,
teď už chci klid mír a ticho.
Však kdo mne uslyší?
Teď i Bůh je hluchý k nám.
Však vím co mne umlčí-
ticho a pláč.
Za nehty špína,
na nohou mozoly,
na bílé kůži po biči stopy.
Však kdo mne umlčí?
Všude je tma, ticho a klid.
Komentáře (2)
Komentujících (1)