Blahopřání
Anotace: tomu, kdo mi byl milý
Chtěla jsem ti napsat k svátku
báseň pěknou jako louka:
kopretiny v trávě kvetou
cvrček písničku si brouká...
Chtěla jsem ti napsat k svátku
báseň svěží jako ráno:
slunce vstalo rozesmáté
v beráncích má rozestláno
Chtěla jsem ti popřát větou
prostou jak to polní kvítí:
v klasech vlčí máky kvetou...
Slova se však těžko chytí
a můj verš je neposeda
nezkrotím ho, chtěj jak chtěj
- jinak se to říci nedá:
přeji všechno nej - nej - nej!
Komentáře (3)
Komentujících (3)