Copak se asi přihodilo,
že motýl takhle změnil let?
Copak ho asi zaslepilo?
Hledal ve váze v bytě květ?
Dostane se ven, cesta volná,
Levandule ji stvořila :o)
pod klenbou chrámu nejvyššího
nejde, by ho uvěznila... ;o))
15.09.2006 15:53:00 | Cecilka
Hezky jsi to sem Levandulko vybásnila. G.P. básenka se mi líbí, jen, že motýl lapen do sítě ... jako bych aj já byla občas lapena, do špatné sítě. :(
14.09.2006 19:48:00 | NikitaNikaT.
Trhám tuto rybářskou síť,
motýl znovu napíná svá křídla,
svobodu odletět nebo tu být
mu klec z předsíně nabídla.
Prolétl bytem, usedl na kliku,
síť je jen podivná okrasa,
sametový šat podle svého zvyku
na křehoučkých nožkách natřásá.
Zůstane?
14.09.2006 14:11:00 | Levandule