Politika
Všem přítomným
na vědomí dávám,
deru se vpřed – nevyčkávám,
křičím hlasem upřímným:
Politika je divná věc,
ničí dobré lidi,
kteří špatné ovoce sklidí
a omotává je jako železná klec.
Těm špatným lidem,
zase na ruku jde,
mají jasnou práci,
kde perou se jak vlci
a pracují s klidem.
A mezi tím jsou politici sami.
Hromadu mají peněz,
jako na sběru želez,
do světa vypouštějí marné sliby a klamy.
Nedodrží dané smlouvy,
z těch jen udělají z papíru kouli,
do koše ji hodí
a ten klam tím zplodí…
Komentáře (0)