Stroje
Stroje řežou ráhnoví,
člověk někdy zaloví.
Na dně hory kouzelné,
ruku navíc nalezne.
Forma levné dotace,
srdce nad tím zaskáče.
Věc to není lehká.
Když se problém setká.
Tvrdou hlavou kaprálů,
oči tiskni do valu.
Smítko vadí. To! Tady!
Nevíš ty si snad rady?
Žádná ruka nezmůže,
trhnout kvítek pod růže.
Jenom jedna z tisíce,
škubne stonek stojíce.
Komentáře (4)
Komentujících (4)