Sonet mého upálení
Mé tělo ohořelé, spálené,
Leží na trávě zelené.
Teď sundali mě z hranice
A hodili na zem na líce.
Z mých zkornatělých končetin
Valí se dým a vrhá temný stín.
Slunce nade mnou se vesele směje,
Ptáčkové cvrlikají krásně a bděle.
Teď už noc mě skrývá
A smečku vlků přilákal
Puch, co do dálky se dívá.
U lesa ozářeného měsícem,
Pro tyto šelmy,
Stal jsem se chleba krajícem.
Komentáře (0)