Těm, kteří příliš prosí
Anotace: Aneb jednoduše: Pomoc.
Jdu sám do dálek k obzorům
pod hvězdnou oblouhou i slunkem palčivým
vstříc strmým rozeklaným vrcholům
k cílům tolik podmanivým, uhrančivým.
Sám nevím, kam dojít mohu
zda na konec světa, či někam blíž
jdu, nehledaje přízeň bohů
a sám hrdě nesu si svůj kříž.
To radím i tobě, bratříčku
nehledej pomoc tam, kde žádná není
nepotřebuješ ji, bratříčku -
a žebrat o ni, toť hodné odsouzení.
Komentáře (2)
Komentujících (2)