OMLUVA
omluvu příjmi za mou slepou chvíli
za tmavá zákoutí kde jsem Tě zval
až určíš kompasem, kde smutek jsme skryli
já před něj postavím z kamenů val..
omluvu příjmi za slovník matný
který za hrst soli kupčík mi dal
mnoho slov, významů, mnohý z nich špatný
hodně jsem mluvil a málo se ptal
omluvu příjmi za projížďky nebem
kde jsem Tě bez ptaní po nocích bral
ohněm i plamenem, vodou i ledem
tišil tě v zoufalstvích, která jsem znal
omluvu příjmi za tisíce havranů
kterými stínil jsem truhlice s vinou
párkrát jsem shořel již a znovu povstanu
peří mé barvu však bude mít jinou
Komentáře (8)
Komentujících (8)