Stáří noci
Anotace: o čekání na lepší svítání
Sedím a hledím do Tmy…
Do prázdna, hledám v něm klid.
Všude je ticho,
jen líbezné tóny klavíru zní
prošedlou místností.
A náhle! Vše, co se zdálo
tak barevné, ztrácí své kouzlo zůstává šedé.
Tmavý pokoj? Kdeže!
Pouhé představy.
Já cítím se šťastná,
a právě to štěstí nutí má víčka
zůstat…otevřená.
Cítím se volná a přesto uzamčená.
A kde jsi Ty?
Kde bije tvé srdce?
Kam hledí tvé oči?
Za záclonou už je stáří noci,
Jsi tady se mnou…
jsi i tam,
Slunce vstává do zrcadel ranní rosy,
A Já? Teprve teď usínám.
Komentáře (3)
Komentujících (3)