Noci muzejních expozic
I kdybys snad musela utišit noci muzejních expozic,
tlachy uměleckých skvostů minulých životů bez domova,
snad i setřít prach a stín ze zažloutlých pohlednic
kostelní mrákoty hlubiných poznání vlastního slova
či kterékoliv z umrlých květenství březích samic
okrouhlých opálů klesajících hodnot tvého života.
Stále bys měla dost práce
I na zítra
Pozítří
Život.
Komentáře (0)