Zvědavá
Zvědavá, jak slunečnice
Pod šaty se kouká
Do poliček, na ulice
Písničku si brouká
Zvědavostí tváře hoří
Jak bude chutnat zítra
Kde se vánek utáboří
Být tak na to chytrá
Zvědavá pak pod talíře
Nakukuje ránům
Minuty dá do hmoždíře
Sbohem starým plánům
Zvědavá jak slunečnice
V paprscích rty špulí
Pošle mrakům pohlednice
Tam, kam sen si ulít
Zvědavá a důvěřivá
Zas si prsty spálí
Hoří nebo přihořívá
Den se šerem halí
Zvědavá však nebojí se
Kdyžtak bude foukat
Vždyť bolístky zahojí se
Slunce dál nahoru stoupat
Komentáře (0)