Chtěla bych umět malovat
Chtěla bych umět malovat,
svět si v růžových barvách plánovat.
Chtěla bych štětcem vládnout,
na plátně někdy mládnout.
Chtěla bych malovat starce i děti,
chtěla bych malovat vzdělané i analfabety.
Chtěla bych malovat nálady,
chtěla bych malovat pocity nadvlády.
Chtěla bych štětcem vládnout
a nad křivdami pomocí barev mávnout.
Chtěla bych vyjádřit výrazy obličeje,
chtěla bych malovat svět,
co k dobru spěje.
Chtěla bych malovat sobectví a lásku,
chtěla bych malovat život, co nemá zpupnou masku.
Chtěla bych barvy všechny v paletě mít,
černou i červenou, zelenou, co navodí klid.
Však malovat já neumím,
obrazům moc nerozumím.
Příběhy skryté za plátnem,životy minulé, dotyky dohmátnem.
Komentáře (3)
Komentujících (2)