Moudrá žena
Bříza jarní
ve svěží zeleň se halí,
sličná dívka,
od života čeká,
všechny divy světa,
Bříza letní
šumí, ztepilá, ladná,
mladá žena,
vpřed dere se,
vše zastane,
Bříza podzimní
listy barví do bronzova,
zralá žena,
obdivu-hodná,
vášnivá,
Bříza zimní
krása do bílé zahalená,
stará dáma,
od života nečeká,
žádné divy světa,
moudrá žena.
Komentáře (4)
Komentujících (4)