Bacily
Rozmnožené bacily
si dlouhou chvíli krátily:
napadneme lidská těla
nebudou-li dosti bdělá
přivodíme nemoci
proti nimž není pomoci
Ty příšerky se však pletou
se zkušeností dlouholetou
k lékaři jdeme pro radu
ti zničí jejich nadvládu
Mají totiž v rukou zbraně
mocí léků vtrhnou na ně
vítězí jejich výprava
nemoc pozvolna prohrává
a rozmnožené bacily
svou veškerou moc ztratily
xxx
Příšerné hrůzné bacily
nebohé lidi strašily
pronikly do tepen a do žil
a jejich roj se stále množil
ptali se lidé dnem i nocí
jak poradit si s jejich mocí?
Vyšleme léků výpravu
ať zjednají hned nápravu
ať zničí jejich temné roje
a budou vítězové boje
žíly i tepny vyléčí
pro zdravé tělo člověčí
xxx
Když rozmnoží se bacily
je nutno jednat ve chvíli
z injekční jehly již stříká
silný proud antibiotika
nastává chvíle boje:
jsou rozprášeny jejich roje
Komentáře (2)
Komentujících (2)