Anotace: Co uvidíš a napadne tě při procházce zámeckým parkem v Buchlovicích jsi-li sám.
Zdravím vás, samozřejmě, že "sudlice" pro mě není středověká zbraň, ale přeneseně o nitku osudu. Prostě mi toto slovíčko vyhovuje jako mnohovýznamové. Zdravím jazykospitce.
26.10.2006 14:53:00 | Michálek
No zrovna to kopíruju: SUDLICE: Ve 14.-15. století dřevcová bodná a sečná zbraň, odlišující se od kopí a oštěpu. Mezi sudlice patřila například i halapartna. Pro Čechy byla typická tzv. sudlice ušatá, jejíž hrot byl kombinován s dvěma postranními hroty - uchy. ???
Náš třídní na gymplu vždycky říkal: Nepoužívejte cizích termitů, je to velké rizoto.
26.10.2006 13:35:00 | JardaCH
pěkné, zajímavé myšlenky..
jen mi tam nesedí ta sudlice=středověká zbraň
asi to slovo má tady mít jiný význam, že?
j.c.ben
26.10.2006 13:24:00 | j.c.