synovi
Položit si tak ruku na papír
a říci svým citům pište,
nebo zahrát notu na klavír
a nechat rozeznít písně.
Slovem myšlenku vyjádřit neumím,
je to jak rozhodit sítě do hlubin.
Mořské poklady do náramku navléci
a nedat tak možnost slovům utéci.
Obraz malovat a vybrat si nebeské plátno
svou duši nechat promlouvat a nestydět se za to,
že velkou lásku k tobě Vítku mám
a že jsi důvodem mých šťastných rán.
Komentáře (2)
Komentujících (2)