Lípa
Rozložitá lípa podzimní
zbarvená do žluta
hřívu lví připomíná
majestátně korunu nese
krásná, hrdá, křehká
násilím neohne se
s řevem lvím praskne
nepoddá se
však za úctu a lásku
květy nám daruje
nemocí zbavuje
dovolí i řezbáři
z kmene a větví
loutku vykouzlit
snad proto symbol náš je
lípa srdčitá
a hrdý lev.
Komentáře (4)
Komentujících (4)