Žárovka
Anotace: bylo by něco zbytečné, kdyby toho bylo víc??
Sbírka:
Od A do Z
Cosi lítá kolem mě,
mává křídly, dotírá..
Však nemůžeš už posedmé
vrážeti nůž do sýra.
a dělat díry,
když tam stál
ten zpropadený ementál.
je to jak kapka vody..
..do řeky-
stejně zbytečná.
Dar svobody-
navěky..
té, jež k životu je netečná.
Přidání vůně do šeříku,
přidání černi do temna.
Ujmutí nitě ze svetříku,
když vlákénka jsou průhledná.
Takový jepičí je život,
dvacet čtyři hodin, pak konec dalším dnům.
Však aspoň má důvod
dát život jejím potomkům.
Tak tu lítá kolem mě,
mlátí sebou do horké stěny.
A hle, už jsou tu dvě
mým jasným světlem oslepeny.
Snad poslední tanec,
kdy vrhají stíny
na podlahu nízko pode mnou.
A radosti ranec,
už ztrácí se splíny,
když odchází se ve dvou.
Komentáře (0)