Urna
Anotace: pavučiny, strach a smrt... tak právě tohle má znamenat stáří?
Sbírka:
Od A do Z
Stříbrolesklé nitě
ve svitu měsíce.
Ve světle tnavomodrých svíček
tiše topí se.
Stříbrolesklá vlákna
držíc kapky vody
přibližujíc se tma,
co zlákaly jejich svody.
Stříbrolesklé kovy,
co děsí okolí.
-utišujíc vdovy,
ať stesk je nebolí.
Stříbrolesklá zrna
hebkého prachu.
Nádoba je plná
mrtvého strachu.
Stříbrolesklé slzy
hladíc stříbrolesklý kov,
co stejná nit obepíná.
Že je něco mrzí?
Ale co?
To už si nevzpomínaj.
Majestátní deska,
nápis chátrajíc.
Když barva stříbrolesklá
se ztrácí pryč.
A zlatavý oheň-
poslední v jeho cestě,
když dával sbohem
své smutné nevěstě.
Komentáře (0)