O bohu a lidech
Anotace: Jen taková spleť různých náhledů a pohledů a rozhledů po tom širém světě.
Vytvořit svět a vložit do něj lidi.
Sledovat je a pak je řídit.
Dávat zákony a měnit zvyky,
určovat jiné za viníky.
Tajemně se vysmívat,
žízní, hladem zkomírat.
Vybrat svůj vysněný národ,
jsi-li jiný nemáš nárok.
Ukazovat sílu slova,
milovat, ve jménu boha,
nenávidět v jeho duchu,
zabíjet se pro potěchu.
Je tohle ten vysněný svět,
bože, vem si ho zpět?
Přečteno 278x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)