Otázky
Včera sotva malý brouček vstal,
na podstatu světa se hned ptal.
Mami, kde jsme se tady vzali,
a jak jsme se lidmi stali?
Mami, proč vlastně sněží,
a proč sníh na trávě leží?
Mami a proč vločka
vlastně nemá modrá očka?
Mami a proč kočce jiskří v kožichu,
proč hlavu nemáme na břichu?
Já odpověď dát chtěla,
však sama nevěděla.
Encyklopedie nenapoví,
to Ti i dítě poví.
Já snad, že už jsem dospělá,
ač odpověď jsem dáti chtěla,
na otázky tak prosté,
odpověď hledala jsem snad posté.
Dětství je čas hraní,
a také čas ptaní,
však nad dospělý věk
už není lék.
Komentáře (0)