koně
Když vidím v dálce na lukách
jak pase se stádo koní,
krajina náhle změní ráz
a romantikou voní.
Mají tak ladné pohyby
když prochází se zvolna,
vedle nich skáčou a dovádí
hříbata nepokojná.
A slunce když jde k západu
honáci plaví své stádo,
voda se čeří,kůň dovádí,
to hříbě má taky rádo.
Mají velmi smutné oči
s velikánskou jiskrou,
jsou nezkrotní i pokorní,
však duši mají čistou.
Dejte jim vždy hodně lásky,
vlídné slovo,péči.
Vždyť jen pohled na koníčky
naše duše léčí.
Komentáře (0)