Uroboros
a tak stojím ve dveřích
a tak stojím na prahu
otevři a sejmi hřích
jiný ho dá na váhu
zatkni mě dnes za můj smutek
za to že zas kloním hlavu
a v ozvěně našich půtek
příjmi mojí zástavu
moudrost vetkni do letokruhů
hloupost proměň na kámen
víno ať dnes dělá chůvu
a tma ať nás zbaví jmen
opratě jak prázdná smyčka
co přes hlavu’s mi házela
bič práskl vzduchem a zahnal sýčka
když rozsvítil tmu doběla
nejde to jen tak bez potlesku
zatáhnout naší oponu
pohanskou oběť vzdávám blesku
že udeřil dnes do zvonu
tak zase někdy moje milá
až zkřížime své samoty
černá až zase bude bílá
a tma se lekne nahoty
Přečteno 348x
Tipy 4
Poslední tipující: gallatea, kocour Mour, excited
Komentáře (6)
Komentujících (5)