Bezprizorně melancholické "á propos"
Anotace: Je to těžké na pochopení, když budete tápat, napište, pokusím se to vysvětlit.)
Niké Samothrácká bez hlavy a s dříve bělostnými křídly (dnes kryje je tér) na dně corridy bodána křivým pohledem zástupy farizejů pod pláštěm Atapé... Řecký filozof v soutěsce sklání se před lakonickým odkazem Leonida a Lakedaimonců v purpurovém plášti. Obskurní Římané degradují člověčenství v animalitu na pud dnešního světa. Absurdita nechutnosti (simultánní autodestrukce), k níž je člověk veden, je špinavou cestou sebeklamu za zvrácenou ideou štěstí. Bohémská revoluce vyhasíná v odkazu bezbarvé trikolóry. Má Dafné zarůstá vavřínem...
Komentáře (4)
Komentujících (4)