Noční
Tma temná
stále sílí,
souhra stínů vzájemná,
pracuje s neuvěřitelnou pílí.
Den slábne
svá křídla roztáhla nad námi noc.
Slunce ochranou ruku stáhne,
temná dáma uchvátí nad námi svou moc.
Temná dáma, tváře rudé,
šaty s vlečkou stříbrnou,
vládnout spravedlivě bude.
Temná noc nebezpečí skýtá.
Stíny si hrají na honěnou.
Její tajemství jež nám jsou skryta,
stejně se brzy zapomenou.
I v nejtemnější noci,
se nesmí zoufat.
Světlo příjde ku pomoci,
stačí v to jen doufat.
Přečteno 431x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (1)
Komentujících (1)