Radnice
Anotace: Chrám pro tyranii a oligarchii, nikoliv pro demokracii
Uprostřed našeho městečka,
stávala vždy radnička,
v radničce sedával panáček,
míval i černý klobouček,
když pak zestárla radnička,
rozhodli se konšelé městečka,
vystaviti novou radničku,
radničku bez zestárlého panáčka.
V té nové radničce,
pak nesedal panáček,
nýbrž jeden přitroublý chcípáček.
Komentáře (0)