Povrchní
Anotace: Materialismus, hnus, co tiskne mě ke stěně.....
Povrchní svět a já v něm povrchní,
světlo co palčivě září
a nad tím bláhoví andělé sní,
s proklatě čistou svatozáří.
Slabošský svět a já v něm slabošská,
utíkám sama před sebou
a nad hlavou postava přebožská
káže ať běžím za tebou.
Prolhaný svět a já též prolhaná
zkažené myšlenky protkané tělem,
prolhané"dobrý den" a prolhaná rána,
ten prázdný úsvit nad andělem.
Nicotný život a já s ním přenicotná
jak zrnko písku v oku starce
a mízu žití, co tolik chutná
nechce mi podat ruka dárce.
Povrchní svět a já v něm povrchní
a světlo, co smaží mě již,
zkažená doba a já jdoucí s ní
na zádech nesouc vlastní kříž.
Komentáře (1)
Komentujících (1)