Přání živlů
Anotace: Čtyři odvěké síly...
Nech na sebe padat déšť
a stůj tam dlouho,
dokud z tebe nesmeje
všechen smutek, naděje
a nechá lásku pouhou.
Nech na sebe padat komety
ať rozžhaví ti srdce doběla
a zapálí v něm jiskru života,
ať jedna malá kometa
oheň v duši rozdělá.
Nech do sebe vítr bičovat
ať vyfouká ven všechnu nenávist
a vyžene zlé myšlenky,
sny slaměnné panenky,
tvá křídla bude podpírat.
Pak ulehni k své zemi tváří
a polib srdcem matku svou,
co život v klíně třímá,
v poklidu teď dřímá,
a jasně modře září...
Komentáře (2)
Komentujících (2)