Sentiment věčně včerejšího
Anotace: vysvětlivky: psycha-staročesky zrcadlo... přídeští-místo, kam se v bibli zaznamenávalo, kdo se kdy z rodiny narodil a umřel, jakýsi soupis generací, jejich zrodů a zániků
Stará sídla
v krajkách po skříních
co v hrnci
tuší mák
psychy po síních
Popadané řasy v brýlích
na mých víčkách
plíseň
(co v šachách chlebových)
se uchytila.
Dívka
z kloboukového bálu
sama jde
krví
ze starých mýdel
bělenou
slzu v oku zachytila
v přídeští otisk
prst tu naslinila
nevědouc
v šátku tehdy spala
ruce u hlavy.
Stromy
v zahradách zámeckých
nechtějí pouštět listí
bez vůní víděňských
natruc
dívkám na nahá kolena
v mrazu hledí.
***
Komentáře (2)
Komentujících (2)