Večer
Večer je a všechno spinká
Tiše svítí měsíček
Najednou tu zpolehýnka
Ťuká havran , bratříček,!
Měsíček jak rybí oko
Co to asi znamená?
Slétají se všichni pospol
A jsou všichni bez jména
Při ohni a při měsíci tančí se a čaruje
Když vidět nás chceš rychle pohni!
Noc to všechno maluje.
Když nepřidáš se, raděj uhni
Neb při tanci plamen šílí,
A jeho žár plamene spaluje,
V pentagramu raděj nestůj,
Poradí ti každá z nás.
Vzduch, země, voda, oheň
Poslouchá nás tuto noc,
Kdo připlete se smůlu má,
A pak marně volá o pomoc.
Jenom láska zachrání,
Toho koho milujeme.
Vždyť láska mocnější nad kouzla je,
A proto bez ní špatně se žije.
Noc bledne a oheň hasne,
Bylo nám tam věru krásně.
Hvězdný prach se na nás snáší,
Jenom kohout ten nás plaší.
Vždyť už brzy brzičko,
Vyjde jasné sluníčko.
Komentáře (0)