Něco o dávání
Anotace: ..omlouvám se, asi na mě padla nějaká "mudrlantská" nálada...
Není obava z žízně,
když studna plná vody,
však nad ní pocit trýzně,
sucha a nepohody.
Mnozí dávají malé
z velkého sousta, co mají,
žel, dávají to z pouhé
jen touhy po uznání.
Mnozí dávají všechno,
přestože mají málo,
věří v život a štědrost,
v truhle neznají prázdno.
Snad těm, co zasluhují,
opravdu dal bys rád?
Stromy to neříkají,
ni stáda v pastvinách.
Vše, co človíčku vlastníš,
se jednoho dne rozdá.
Když teď nabídnout umíš,
věř mi, že radost poznáš.
Komentáře (1)
Komentujících (1)