Vánoční
Anotace: možná to někdo cítí podobně, když je mu už víc...
O novém jaru tiše sníme
jak rok po roce přibývá
občas se těšit neumíme
když sníh vše kolem přikrývá
Už nějak nejsme nedočkaví
jak přibývá rok po roce
a těšení se nedostaví
když přiblíží se Vánoce
Pak Mikuláš jde po ulici
má kolem čertů hromadu
anděla s hvězdou na čepici -
vánoční nesou náladu
Z prskavek jisker na tisíce
svítí jak malé hvězdičky
padají s vůní pryskyřice
na Ježíškovy balíčky...
Jen malým dětem rozsvítí se
v očích ten údiv, překvapení
když srdce zvonku rozezní se -
- i my býváme nakažení
ta radostz jejich drobných tváří
zaplatí újmu našich ztrát -
co naše léta nedokáží
nás z dětských očí bude hřát
Komentáře (1)
Komentujících (1)