Zima je daleko
Plahočivý mraky
se někam schovaly do větru,
v oddechu vleče se den
a ulice mží bez odrazu.
Hodiny kráčí v monotónním rytmu
a mně nezbývá než zůstat stát.
Pluje horkej vzduch
jako včera a zejtra
Podzim je daleko v rozpadlém listí,
v tichosti vadne den.
Polední přízrak kreslí si v rohu
pozvánku na Štědrej večer
a zatím není co chtít.
Zima je daleko
ztrouchnivělý měsíce
a mně nezbývá
než zůstat v čekání.
Komentáře (1)
Komentujících (1)