Knížka pro pokročilé
Anotace: těžko se mi v ní čte. Nebo spíš v něm...
Barikáda slov s těžkou hádankou,
písmenka po písmencích ztěžka jdou.
Omezená abeceda,
slovní zásoba,
dialog celodenní: „ahoj tati“
(furt ta samá podoba)
Ticho rozbité rozhovory
s andělem co pod srdcem 9měsíců mě nosil.
Za každou mou slzu skanutou prosil,
jen abych nevzdávala to čtení v knížce zapeklitého autora.
Jenže za každým písmenkem,
za každou slabikou byla fotka jeho – netvora!
Ustálená slovní spojení,
obhroublé fráze společenského chování.
Anděl vždycky za mnou stál – i teď se přiklání.
Jen abych četla dál o čertu co si anděla za ženu vzal,
ustálené vazby, v dětství jeho řemen ke mně promlouval.
A já se slzami v očích čtu ten příběh dál….
Komentáře (5)
Komentujících (5)