SLEPÝ TULÁK
Anotace: Na svět je třeba se dívat různýmy pohledy, aby nebyl tak ponurý.1993
Sbírka:
10 podob paní NADĚJE
Tuláku podívej se do dálky
a řekni, co vlastně vidíš?
Vidím slunce , ač na mne prší,
vidím lesy, ač se dívám do polí.
Vidím volnost, krásu, toulání,
ale hlavně slyším...
slyším dálek volání
...musím už jít...
Do neznáma kráčí tulák,
bílou hůlkou obhlýží svět.
Slepí je a přeci má víc...
Toť ten tulák šťasten jest.
10.7.1993
Komentáře (0)