Rekviem za motýla
Co jsi zač?
Provedlas hroznou věc a nyní plač,
že ve svém nepokojném zlořečení
jsi mařila jednou cizí snění,
když v dlani držela jsi motýla,
chtěl letět pryč a to se nedělá,
nežádal údajně tvé políbení,
a možná toužil pláchnout bez prodlení
moc se chvěl,
snad v nitru tušil, že jsi nepřítel.
šimral tě křídly, jak se bál
celou svou vůlí toužil letět v dál.
Jako vrah,
možná, že opustí tě, mělas strach,
a tak s svou krutou lidskou vírou,
jsi tu dlaň stiskla plnou silou.
jeho svit,
zhasl, že nechtělas ho nechat jít,
V strachu, že nevrátí se, ač byl tvůj,
křídla i život s vzala jsi mu, . . . teď nad tím pouze zalituj!
Přečteno 727x
Tipy 7
Poslední tipující: Frr, Charibeja, Lioness
Komentáře (0)