Kde jsi ? Sedím na měsíci
Na měsíci
jedno prázdné místo
a slečna, jež přečkala čas
sedávali tam dva vždy o neděli
najednou pusto
jakoby důlek proseděli
a propadli se na zem
mlhovinou z nekonečna
jak dravý orel a zvadlý květ
bez dechu zrozeni stínem
a jenom bledá slečna
vrací se stále s bílým koněm,
aby pochopila,
že bez slunce neuvidí stínu
a že jsou dva různé světy
zmatené vládou soumraků
nesené tichem několika léty
nikdo neví kam
a někdo je spojil pevně zády k sobě
pro dalších tisíc životů
aby se nikdy nepoznali
ale své teplo sdíleli
Komentáře (0)