***
Je čas bramborových salátů
řezbáři vyrývají třísky z kmenů
vzniká život
předobraz kříže
listím se hromadí smutek dušičkových svíček
rozebíraný na zimu pod stromeček bez jinotajných dárků
pohozených ledabyle na ose krbových vzpomínek
sálajících k otevřeným dveřím kde
hvězdy jsou prach a slunce všudesvit
vstoupit znamená konec
chci pokleknout v aleji živých
políbit nekonečnu rodnou zem neb
na kapra je příliš brzy … čas bramborových salátů
***
Smutkem dýchla, ale možná si za to můžu sama... dušičkový čas mi v duši dělá posmutněné obrazy...
01.11.2011 14:46:49 | labuť
Ó mocný a tajemný podzim. Párkrát jsem se snažil o podzimu něco napsat,ale takhle krásně se mi to nikdy nepovedlo. ST
29.10.2011 19:03:47 | jondys
podzim je vřelost i deprese
temnota i imprese
vůně svařenýho vína
něha přírody klína
co žene lidi do chalup
blíž
a blíž
však víš....:-)
ST
29.10.2011 18:27:25 | Mbonita