Rejpněme si do Vánoc
Anotace: double visage...duae formae...two faces...dvojtvárnost...Vánoc
Už zase Vánoce,
Věčné téma,
Ale proč si nerejpnout,
Když je místo klidu tréma?
…
Umělé pometlo,
Má být voňavá jedle,
A kapr zpod chladící věže,
Taky nechutná moc jedle,
…
Za okny svíce,
Čerpající světlo ze zdi,
Děti přejíc si kompl,
Místo zdraví a štěstí,
…
Měkounký sníh,
Nadroben z vaty,
Leží za výlohou,
Kde je vše svatý,
…
Santa hodinky,
Santa šperky,
Santa kávovary,
A Santa utěrky,
…
Křiklavé neony,
Měnící barvy,
Čím dál víc brkají,
Židům na nervy,
…
Vánoční koledy,
Vesele hrají,
V obchodech, ve firmách,
Na širém kraji,
…
Nechutí se čím dál víc,
Až nadejde večer,
Kdy syn vám řekne:,, zazpívej“,
Ruka letí a on by málem brečel,
…
Otázka vak zní,
Zda dá se jíti nazpět,
Jeden dárek pro všechny,
A občas si zapět,
…
Pozvat si své sousedy,
A ochutnat cukroví,
Vyvěsit bílé vlajky,
Pro mír mezi národy,
…
Bylo by to krásné,
Kdyby nebyla tu U.S.A.,
Kdyby na mém talíři,
Ležela místo krůty husa!
...a pivo!!
Přečteno 690x
Tipy 2
Poslední tipující: Cristinne
Komentáře (2)
Komentujících (2)