Vzhůru!
"Toužíme létat ale zapomínáme, že jsme se zemí spjatí."
Roztáhnout křídla a letět,
kamsi daleko mezi hvězdy.
Tak jasné a zářivé,
až to zabolí.
Pohlédnout na věci jinak,
jako ptáci z výšky.
Shora a volně,
beze strachu.
Ale svět bude stále stejný,
netečný a poloprázdný.
Nic ho nezmění,
ani já ne.
A kdybych všechny hvězdy
posbíral a snesl k sobě.
Stejně bude tma,
uvnitř i vně.
Ticho. Jen šustot perutí dávných ruší ten klid odvěký a blahý.
Bez dechu,
poletím snad.
Abych už pochopil,
že můžu být zase sám sebou.
Bez křídel,
jen mé srdce a já.
Jen my dva v nekonečnu,
na cestě za pravdou bez příkras.
Poctivé dost,
ač palčivé a hořké.
Jako je vždy i život sám,
ve své neposkvrněné kráse.
Okovy padnou,
vznesu se ke hvězdám.
Ale ne na křídlech ptačích,
svou nadějí a vírou nezlomnou.
Přečteno 295x
Tipy 3
Poslední tipující: Víla, Eylonwai
Komentáře (0)