Podzimní ráno
To si pište mladá dámo,
je jedno z těch podzimních zamlžených rán,
a jak za výlohami je psáno,
dnes nikdo nesmí zůstat sám.
Já jedu někam tramvají,
a Vltava pod rouškou mlhy,
si šeptá svoje potají,
že míří k nám už první sněhy.
Na listech co barvou září,
seskupují se krůpěje,
a děti v parku kameny hází,
a dospělí nechovají se dospěle.
Každý za něčím se honí,
snad proto, že někdo z mlhy šeptá,
toho hlasu každý se bojí,
a tak nikdo nevzdoruje, nikdo se neptá.
Každý z nás se jednou odpuštění dočká,
pak vystoupíme z černočerné tmy,
to až spadne první bílá vločka
a poví nám, že stále jsme to my.
Přečteno 254x
Tipy 2
Poslední tipující: Rezkaaa
Komentáře (1)
Komentujících (1)