Anotace: -
Ve své naivitě
a ve svém špatném přesvědčení
jsem přednost
Pištovi dala
myslela jsem
že když pomůžu jeho
špatnému svědomí
že tím dostojím slibu
co jako terapeut jsem si
dala
...
Jeho svědomí černé
útápěl v opilosti
a možná čekal
až nevědomost
se ho zhostí
a Ty
díval si se pohrdavě
na mě
a já
v tajnosti
oddělávala jeho dlaně
...
Kdybych Ti řekla
co udělal
byl bys ho zabil
sám si říkal
že bys to udělal
...
a já
navzdory svému přesvědčení
dostávala jsem tomu
naivnímu slibu
i když jsem měla tušit
že se tím všechno
změní
...