Obklopen horami
přikrytý mraky
do srdce volá mi
pojď mezi ptáky
svoboda začíná
až když narostou ti křídla
kde létám já tam bys nedohlídla
znějí tam tatami
a vřídla?
Z nich víno tryská
družiny Dionýsa
nymfy i Můzy
tam tančí v kruzích
dál mezi cestami
plazí se réva vinná
nikdy se neusíná
Obklopen horami
pod sebou jaky
chatrče ze slámy
ve vlasech vlčí máky
tam v řekách do dlaní
chytáme raky
hrajem si prostě na tuláky.