jak jsem něco u kohosi získal...
a přitom si pískal...
kdybych měl ukázat někoho
kdo je spokojen bez výhrad
jak s učením svých dětí
tak s domovem
i s místem obvyklé dovolené
pokaždé ukážu na někoho
kdo je šťastnější než já…
projížděl jsem
bolestně krásnou částí Provence
kolem se snášel večer
uchvácen časem podzimce
a já si pomyslel
že takhle vypadá dokonalé dílo
bezchybného koh-i-nooru
i když mi popravdě
do toho obrazu
stále něco chybělo…
v tu chvíli mi to došlo
pootočil jsem se k dívce
co byla zabořená
do jemné hovězí usně
/mimochodem
slyšel jsem že jediný
kdo vypadal dobře
na zadním sedadle
byl Hitler/
což ovšem není pravda
tahle teorie totiž právě padla…
když dovolíte slečno
na moment zastavím
a rád bych vás požádal
o maličkost
mohla by jste se postavit
támhle na ten most?
proč ne odpověděla
a s klidem Angličanky pokračovala
ale ráda bych
aby jste tam byl se mnou
coby tajemný mnich
nechci totiž vypadat jako Nelson Mandela
když vejde do místnosti plné účetních…
vždy když se podívám na ten výjev
nás dvou v objetí
na špičce mostního pylonu
slyším tvůj smích
tančit na špičce jazyka
má Apical…
Přečteno 310x
Tipy 8
Poslední tipující: modrá..., Jana M., střelkyně1, pejrak, labuť
Komentáře (2)
Komentujících (2)