Píšu ti vzkazy na každý list
Zima je muchlá, k zemi snáší
Ústy je rozfoukám, ať se splaší
Zaletí kamkoli, kde je smíš číst
kdyby ti trošku byly vhod…
Píšu ti vzkazy. Buď si jist
kdykoli přítmí světlo zháší
S hvězdami sedám k mariáši
a hraju o pár zbylých míst
kam Láska chodí usednout…
Jsi rudá kára z mariáše (♦),
co jeho sny mu létá zhášet,
až vyhazuje víčka z pantů…
Rozžehne svoje — z diamantů.
Jsi černá pika z mariáše (♠),
která, když fouká, slasti páše
jak list, co slétne do klína…,
či hvězda, když s ním usíná.
Jsi kříž i žalud z mariáše (♣),
co touží celou noc se vznášet
nad jeho dubovou pelestí…
Ať mu sny přesladce šelestí.
Jsi srdcem z nachu mariáše (♥),
za nímž tmou noci kdybych já šel,
poněvadž jsem tu hrál jen betla,
tak bys mě v prachu noci setla.
10.11.2011 20:20:36 | Špáďa
půvabná variace... není to ten styl, kterým jsi sem psala v posledním roce, je jiná a přesto zas výtečná
31.10.2011 13:53:29 | drsnosrstej kokršpaněl