Jeleni v říji
Já poblíž mýtiny se skryl,
vylezl na posed
a dalekohled připravil,
již jelen byl tu hned!
Bojovou výzvu zavolal,
když pyšnou hlavu zved,
dle paroží revíru král,
výběžků 3x5.
Z dáli odpověď zaznívá,
sok žene se sem hned.
Padne dnes, králi, hlava tvá?
to rozhodne se teď...
Již zaháklo se paroží,
lesem zní jeho třesk,
zle vítěz s druhým naloží,
nezmizí-li jak blesk!
Všek na úvahy času dost,
boj teprv začíná,
laň půvabná, no prostě kost,
se nejklidnější zdá.
Uškubne z hebké travičky,
pak k borcům stočí zrak,
ty své dvě něžné lampičky,
co rozpálí je tak!
Ať boj už jak chce dopadne,
vítěz, ten šťastný je,
zakončí krásně zbytek dne,
s laní si užije...
Přečteno 469x
Tipy 2
Poslední tipující: Liška76, labuť
Komentáře (1)
Komentujících (1)